Skolan Inför Nästa Läsår Personal Elevhälsan Ansökan Startsida Intranät

Angående redovisning av statistik på skolnivå

Efter ett beslut från SCB har Skolverket beslutat att inte redovisa statistik på skolnivå i höst.
Det här hindrar elever och föräldrar från att göra ett informerat skolval.

Sveaskolan tycker att SCB och Skolverkets statistik absolut bör finnas tillgängliga. Vi gissar att man så snart som möjligt hittar rätt i detta så att alla skolors uppgifter kan läsas av alla som vill.

Fram till den 1 september kan man fortfarande få tillgång till senaste statistik via Skolverket. Därefter kommer Sveaskolan att publicera sammandrag av intressanta uppgifter från Sverige, Malmö och Sveaskolan på såväl hemsida som på intranät.

Vi är mkt stolta och glada över våra duktiga, vetgiriga och hårt kämpande elever!

Det är ett ganska omfattande material så tveka inte att maila, catharina.elgh@sveaskolan.nu om du har ngr frågor kring innehållet.

Skolverkets statistiksida –»–»